Ga naar hoofdinhoud

Leopold van Asten net naast podium in Monaco

Abdel Saïd met Hope van Scherpen Donder - Foto: Stefano Grasso/LGCT
De laatste dag van de Global Champions Tour etappe in Monaco betekende voor de ruiters nog een CSI5* rubriek over 1.45-1.50m, om de Trophee Casino de Monte-Carlo. Het was de in België woonachtige Egyptenaar Abdel Saïd die met zijn 10-jarige merrie Hope van Scherpen Donder (v. Quadrillo) de overwinning pakte. "Ik ben echt overweldigd door deze overwinning", aldus Abdel.

Van de 37 starts kwamen er 7 terug voor de barrage. Daaronder ook Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue ). Ze gingen echt voor de winst maar waren simpelweg niet snel genoeg. Hun tijd van 33.79 bracht ze niet verder dan plek vier. Kent Farrington pakte in deze rubriek de tweede plek. Hij nam met de kleine snelheidsduivel Creedance (v. Lord Z) revanche na zijn fout in de Grand Prix gisteravond

Kevin Staut nam net als gisteravond ook nu weer de derde plek voor zijn rekening. Hij reed Ayade de Septon et HDC (v. Wandor van de Mispelaere) in 33.52 over de eindstreep en liet bovendien al het hout boven. Plek vijf was weggelegd voor Yuri Mansur met Unita ASK (v. Corrado I) in 34.22. Jack Towell pakte het zesde prijzengeld en Dennis Lynch was met zijn onlangs van Kimberly Prince overgenomen Bella Baloubet (v. Baloubet du Rouet)  goed voor de zevende plek.

Geloof in Hope

Winnaar Abdel Saïd is erg enthousiast over zijn merrie en vertelt: “Hoe ze vandaag haar best deed… Op welke plek we ook zouden finishen, ik zou er blij mee zijn! Ze is echt heel speciaal. Ik geloof in haar en ze wint altijd wanneer het er om gaat.”

Bekijk hier de barrage van Abdel Saïd:

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.