Ga naar hoofdinhoud

Leprevost enige foutloze in 5* Championship of Knokke

De Franse topamazone Pénélope Leprevost wist als enige over twee rondes foutloos te blijven met haar Vagabond de la Pomme (v. Vigo D'Arsouilles) in de zware 5* Championship of Knokke. Voor Nederland kwam Marc Houtzager met Sterrehof's Baccarat (v. Padinus) in de ring. Een balk in de eerste ronde hield hem buiten de tweede, maar in de einduitslag werd Houtzager twaalfde.

In de 1,50m-proef was ook de nummer twee in het klassement, Daniel Deusser, twee maal foutloos. De Duitser moest alleen een tijdfout in de eerste manche incasseren met de tienjarige Hidalgo VG (v. Quadrillo). Zo kon Pénélope Leprevost met een dubbele nulronde op haar twaalfjarige hengst Vagabond de la Pomme de Volkswagen als hoofdprijs mee naar huis nemen.

Ook Leprevosts landgenoot Aldrick Cheronnet liet alle balken in de lepels, maar hij kreeg ook tijdfouten met Atlantys By Wisbecq (v. Argentinus) en werd derde.

Met ieder vier strafpunten reden Olivier Philippaerts en Laura Kraut naar de vierde en vijfde plaats. Philippaerts was met Ikker (v. Ogano Sitte) net iets sneller dan Kraut en Confu (v. Contact ME).

Marc Houtzager en de Padinus-zoon Sterrehof’s Baccarat mochten zich als twaalfde in de prijsuitreiking opstellen. De combinatie kreeg een balk in de eerste manche.

Kim Emmen in de prijzen

Kim Emmen was eerder op de dag al succesvol in Knokke. In de 3* 1,45m-rubriek werd de amazone tiende op Delveaux (v. Chacco Blue) en met de Numero Uno-dochter Cibalia was er een derde plaats in de 3* 1,40m-proef. Ook op Flock (v. Spartacus) was er een derde plek voor Emmen in de 3* 1,35m. En met Boevee (v. Lupicor) werd Kim Emmen zesde in het 1,40m in de 2*-wedstrijd.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.