Ga naar hoofdinhoud

Leprevost oppermachtig in afsluitende rubriek van de dag

In St Tropez werd zojuist de laatste rubriek van de eerste dag verreden en de thuisrijdende Penelope Leprevost ging er met Urano de Cartigny met de zege vandoor. Landgenoot Simon Delestre eindigde op de tweede plaats met Hermes Ryan en Jos Verlooy maakte samen met Philippe Rozier de top drie compleet. Eric van der Vleuten was met Wunschkind goed voor het beste Nederlandse resultaat, hij werd achtste.

Elf combinaties mochten terug komen voor de barrage van dit parcours over 1,50m en zeven daarvan bleven nog een keer zonder fouten. Van der Vleuten kreeg vier strafpunten met de elfjarige merrie van Casall en eindigde als snelste vierfouter op de achtste plaats.

Top drie

Leprevost zette met de negenjarige goedgekeurde SF-hengst een foutloze rit neer in 35,68 seconden en dat was ruim een halve seconde sneller dan Delestre en de Hugo Esmeray-zoon. Zij kwamen in 36,42 seconden aan de finish, waarmee ze op hun beurt ook weer ruim een halve seconde sneller waren dan de nummers drie.

Zowel Verlooy en Caracas (v. Casall) als Rozier en Rahotep de Toscane (v. Quidam de Revel) finishten in de barrage met 37,05 seconden op de klok en deelden daarmee de derde plaats.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.