Ga naar hoofdinhoud

Linda Verwaal: ‘Super begin in Deauville!’

Linda Verwaal en Jakari II (v. Jazz Rubin) - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk
Het internationale concours in Deauville is uitermate goed begonnen voor Linda Verwaal en haar Jakari (v. Jazz Rubin). De amazone uit Enter liep op een haar na de overwinning mis in de Prix St.Georges. Achter de Amerikaanse Ashley Holzer werd Verwaal tweede met 72.026%.  "Wat een super begin van ons avontuur in Deauville!", schreef Verwaal blij op haar Facebook.

Met de negenjarige zoon van Jazz Rubin Jakari begon Linda Verwaal sterk in de proef. De draftour leverde meteen al hoge cijfers op. Het enige smetje in de proef was de linker stappirouette die niet mooi lukte. Twee van de vijf juryleden plaatsten Verwaal als eerste, waarvan de Fransman Roudier de proef zelfs beloonde met bijna 76%. Het eindresultaat kwam uit op 72.026% wat een nieuw internationaal persoonlijk record voor het duo is.

0.2% meer

Uiteindelijk moest Linda Verwaal toch haar meerdere erkennen in de voormalige Canadese Olympiër Ashley Holzer. De nu voor Amerika uitkomende Holzer reed Radondo (v. Blue Hors Romanov) naar 72.263%, maar een fractie meer dan Linda Verwaal.

Ilse van Cranenbroek vierde

Ook Ilse van Cranenbroek kwam goed uit de startblokken. Met de Ampere-zoon Emerald S scoorde de amazone 70.263% en werd vierde achter Jean Phillippe Siat op Love Song (v. Locksley). Saskia Maertens eindigde met Legend of Loxley (v. Lord Loxley) op een mooie zesde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Facebook/Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.