Ga naar hoofdinhoud

Lisanne Zoutendijk: ‘Watteau verveelde zich’

©Paardenkrant/Melanie Brevink - van Dijk
Lisanne Zoutendijk debuteerde zaterdag met Kostendrukkers Watteau winnend in de Intermédiaire II in Exloo. De fanatieke amazone wil zich met de Jazz-nakomeling nu gaan richten op de U25.

Zoutendijk heeft twee paarden waarmee zij succesvol aan de start komt bij de young riders; Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) en Rolling Stone (v. Ravel). Ook met Kostendrukkers Watteau was ze eerder bij de young riders te zien, maar nu gaat de combinatie dus een stapje hoger op.

“Watteau deed zijn ding wel bij de young riders, maar ik merkte dat hij zich een beetje verveelde. Ik denk dat het voor hem beter is om Inter II en Grand Prix te rijden. Ik heb natuurlijk ook nog de andere twee paarden bij de young riders”, legt ze de overstap naar de U25 uit.

Knap begin
In Exloo, waar dit jaar voor het eerst de meerdaagse wedstrijd Topsport Dressuur Exloo wordt georganiseerd voor alle dressuurklassen, debuteerden Zoutendijk en Watteau met een score van 62,83%.
“Vorige week heb ik voor het eerst Inter A gereden en nu dus Inter II. Watteau kent alle oefeningen, maar ik merk zelf dat het in de proef nog best tegenvalt om alles aan elkaar te rijden. Voor mij is dit niveau nieuw. De jury vond het wel knap dat ik al zo reed. Het is natuurlijk nog lang niet zoals het moet, maar ik ben ontzettend blij met dit begin.”

In het ZZ-Zwaar waren de oranje linten voor Veronique Roerink met Flanell (v. Apache) en Laura Zwart met Lumen Expres (v. Vivaldi). Roerink bleef net onder de 70%. Zwart pakte de zege met ruim 71%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.