Ga naar hoofdinhoud

Lissino pakt titel in tweede omloop

Placeholder springen wedstrijd
De Holsteinse hengst Lissino was zojuist op de Bundeschampionate in Warendorf de zeer terechte winnaar van de titel bij de vijfjarige springpaarden. Daar moest wel een fout van Cristella, de leidster in het klassement na de eerste ronde, aan te pas komen.

Als laatste starter in de tweede manche over een verkort parcours maakte Cristella, de Cristallo II-dochter van Judith Emmers, vanmiddag een opzichtige fout op een steilsprong. Dat rekenden de juryleden haar zwaar aan. Bovendien hadden zij even tevoren al ingezien dat de snelle en met veel lichaamsgebruik springende Lissino onder Patrick Stühlmeyer toch wel de highlight van deze Duitse springjaargang is. Aan de 9,2 van de eerste ronde voegde de jury nog eens 9,5 toe, waardoor de titel bij deze door Holstein en Oldenburg Intrnational goedgekeurde Limbus-zoon terecht kwam.

Twee keer Diarado

De tweede plaats was voor de eveneens geweldig springende DJ 32 (Diarado x Loran), gereden door Teike Carstensen. Brons ging naar de vermogende Come and Fly (Cornet Obolensky x Calido), gereden door Denise Svensson. De vierde plaats was voor de wat langzaam springende Colourful S (Carrico x Canturo) van Hendrik Dowe, gevolgd door de tweede nakomeling van Diarado in de top 5 Der Is Et.

De winnende rit van Lissino:

Klik hier voor alle verslaggeving van de Bundeschampionate.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.