Ga naar hoofdinhoud

Lopez onbedreigd naar Kür-winst

Lorenzo, hier onder Severo Jurado Lopez. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Net als de Grand Prix werd de Wereldbeker Kür op muziek in Odense ook gewonnen door Severo Jurado Lopez en de Lord Loxley-zoon Lorenzo. Met een percentage van 82,060% bleef hij 2,5% voor op Tinne Vilhelmson-Silfvén en Paridon Magi. De KWPN-hengst Zuidenwind liep onder zijn amazone Rose Mathisen naar de bronzen positie.

De tienjarige Lorenzo viel vooral op met zijn gedragen appuyementen en mooie passage-tour, maar dieptepunten kende de proef dan ook niet. Op het protocol stonden slechts twee zessen, één voor de piaffe en één voor de overgang piaffe-passage. De juryleden waren vandaag wel eensgezind en zagen allemaal in Lopez de terechte winnaar. Zoals een echte Spanjaard betaamt maakte hij er op zijn laatste lijn passage een echte show van door met één hand te rijden en het publiek klapte gewillig mee.

Juryverschillen

Vilhelmson-Silfvén had haar Don Primero-zoon beter aan de hulpen staan dan in Grand Prix. Een Kür waarin vooral de galopseries het absolute hoogtepunt waren, leverde de Zweedse 79,555% op. Het Franse jurylid Isabelle Judet kende haar proef zelfs bijna 83% toe, terwijl haar Deense collega Kurt Christensen uitkwam op een kleine 77%.

De OO Seven-zoon Zuidenwind liep een goede Kür waarin uitgestrekte stap het minste onderdeel was. Bij Mathisen waren de juryleden een beetje verdeeld.

Van der Jagt zesde

Marjan van der Jagt werd, net zoals in de Grand Prix, zesde met haar Houston-nakomeling Radetzky. Ze reed een moeilijke Kür, waarbij vijven en zessen voor het stapgedeelte de score iets drukten. Ook het galopappuyement naar links kon iets mooier uitgevoerd worden. Met 74,375% op het scorebord was ze de beste Nederlandse amazone.

Met Ratzinger (v. Ricardos) onder het zadel eindigde Marlies van Baalen net buiten de top tien. De wissels om de pas en de piaffe verliepen niet helemaal vloeiend.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.