Ga naar hoofdinhoud

Lorenzo de Luca niet te stoppen op Dublin Horse Show

Al twee keer werd de afgelopen dagen het Italiaanse volkslied voor Lorenzo de Luca op de Dublin Horse Show gespeeld. Vanmiddag was het voor de derde keer raak, De Luca reed een ijzersterke wedstrijd met Limestone Grey en voegde de 'Dublin Stakes' toe aan zijn palmares. Johnny Pals werd met de KWPN-hengst Vignet zevende.

De grasmat van de Dublin Horse Show brengt de Italianen geluk. De Luca’s landgenoot Gianni Govoni reed als derde binnen in de barrage en dook met Winn Winn als eerste onder de 38 seconden. Het leverde hem uiteindelijk de derde plaats op met de zoon van Chin Chin. Vervolgens kreeg Darragh Kenny zijn thuispubliek op de banken door als een razende over het parcours te vliegen met Global van T Braunerthof (Vigo d’Arsouilles). Hij klokte de snelle tijd van 37.16 seconden maar het paard tikte ook een balk uit de lepels, de combinatie werd elfde.

Maar het venijn zat in de staart van de barrage. Lorenzo de Luca kwam als voor laatste binnen met de Ier Limestone Grey (v. Try-Time) en in een geweldig gereden barrage eindigde hij in 36.83 seconden. Die tijd bleek niet meer te kloppen, ook niet door de Amerikaanse Lauren Hough. In een moedige poging op de KWPN’er Waterford van de Ierse hengst Coolcorron Cool Diamond bleef Hough steken op 37.46 seconden en nestelde zich tussen de twee Italianen.

De Heartbreaker-zoon Vignet sprong twee goede rondes onder Johnny Pals, de 39.41 seconden was goed voor plaats zeven.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.