Ga naar hoofdinhoud

Louter negens voor Cadeauminka bij Gelderland Cup

Cadeauminka Foto: Theo Janssen
Cadeauminka (v. Kannan) scoorde donderdag op de Gelderland Cup onder Sandra Smucker louter negens en won daarmee met 90 punten de rubriek voor vierjarige springpaarden. Bij de driejarige springpaarden ging de zege naar Joliene (v. Zambesi) die met Monique Veldhuis 77 punten verdiende.

Cadeauminka stond met al haar negens op eenzame hoogte. Als hij een springpaard uit zou mogen kiezen, werd het deze, lichtte jurylid Jurgen Stenfert toe die samen met inspecteur Arnold Kootstra de springpaarden beoordeelde. ‘Een merrie die alles lijkt te hebben voor het grote werk’. De tweede en derde plaatsen bij de vierjarige paarden waren voor nazaten van I’m Special de Muze. Vera Huntink reed Interstar B naar 74 punten, Iletto JB kwam op 72,5 punten uit onder het zadel van Edwin Breukink.

Bij de driejarige springpaarden was Monique Veldhuis concurrent van zichzelf. Ze werd – naast de winst met Joliënne – ook tweede met Grandamour Z (v. Gaillard de Pomme) dankzij hun 74 punten. Ook de derde plaats was voor een nakomeling van Gaillard de Pomme: onder Wouter Hermelink scoorde Jacco 73 punten.

Jonge dressuurpaarden

De kwaliteit bij de dressuurpaarden was breed. Meer dan de helft van de paarden wist de 75-punten grens te behalen. In dit sterke deelnemersveld was het bij vierjarige dressuurpaarden de zeer complete en imponerende Rock Forever-nazaat Inanda, die van juryleden Vai Bruntink en Marian Dorresteijn de hoogste score kreeg. Zij scoorde met Marlou de Ruyter 80 punten. Tweede werd Fiore (v. Fürst Romancier) met Lisanne der Nederlanden. Deze combinatie kreeg 79 punten. De derde plaats was voor Jazz-dochter Iplonia met Jesslin Gallart. Zij scoorden 77,5.

De winnaar bij de driejarigen, Jaguar Matador (v. Charmeur) onder Miranda Rongen, kreeg 79,5 punten en won tevens de Hippisch Achterhoek-deken. De nummers twee en drie volgden op de voet. De tweede plaats was voor Jack Daniels (v. Electron) en Cyntia Eggenkamp. Derde werd Jalila DVB (v. Sezuan) met Jos Hogendoorn, dankzij een score van 79,5.

 

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Hippisch Achterhoek/Persbericht KWPN Oost Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.