Ga naar hoofdinhoud

Hianca en Hubert winnen op 25-ste editie Noordelijke Tuigpaardendag

De Noordelijke Tuigpaardendag, die tot nu toe in Balkbrug werd georganiseerd, vierde gisteren in Luttenberg haar 25 jarig bestaan. Hianca was de beste vierjarige merrie en Hubert won bij de vierjarige hengsten en ruinen.

Vierjarige merries

Er werden vier merries geselecteerd voor de finale uit drie groepen merrie-nieuwelingen en drie kwamen er terug. De beste werd de vierjarige stermerrie Hianca (Crescendo HBC x Wianca ster van Patijn, fokkers Gebr. Meems uit Assen) van Toon van Doorn. De merrie werd vorige jaar vijfde in de finale op de Nationale merriekeuring en werd gisteren voorgesteld door Harry van Middelaar was de rijder.

Tweede werd de vierjarige keurmerrie Hulony-C (Cizandro x Tulony keur pref van Kolonel, fokker Hans Castelijns uit Hapert) van Brian Franken. Henk Hammers, die vorig jaar een top IBOP van 85 punten met haar behaalde, stelde de merrie ook gisteren voor. De derde plaats was eveneens voor een Cizandro-dochter. Dat was de vierjarige stermerrie Hirona (uit Virona ster van Waterman) van fokker Antoon Epskamp uit Hoevelaken die zijn fokproducten altijd zelf voorstelt. Hirona won onlangs in Houten, in Ambt Delden werd ze vierde en nu derde.

Vierjarige hengsten en ruinen

Bij de hengsten en ruinen mochten er uit drie groepen zes terug komen, drie kregen er een herkansing. , Hubert (Cizandro x Veldine keur pref van Manno, fokker Piet Lelieveld uit Leidschendam) van Jaap van der Meulen, won in Ambt Delden en was nu ook niet te kloppen. De halfbroer van de KWPN hengst Eebert (v.Atleet) werd gereden door Lambertus Huckriede.

De vierjarige aangewezen Havenmeester (prok van Bakboord HBC x Cendrini ster prok van Vaandrager HBC) van f/g. Jan Poppen uit Vledder werd tweede in handen van Henk Hammers. Havenmeester nam vorig jaar deel aan het verrichtingsonderzoek maar haalde de eindstreep niet. De derde plaats was voor de vierjarige Huzaar (prok van Atleet x Seline preferent van Majesteit, fokker Tabe de Jong uit Hollum) van Wim Cazemier.

 

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.