Ga naar hoofdinhoud

Magische zege voor Dubbeldam in VDL Groep Prijs

De gedroomde winnaar van de VDL Groep Prijs in Maastricht was uiteraard Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN. In een zinderend spannende barrage kregen negen combinaties vanavond het publiek op het puntje  van hun stoel in het MECC. De tovenaar uit Weerselo reed beslist geen testrondje, maar daagde de tienjarige Rash R-zoon uit, met een welverdiende eerste plaats als resultaat. Philip Weishaupt nestelde zich tussen de wereldkampioen en Bart Bles in. Met Wolisco DDH liet Bles eveneens een knap staaltje stuurmanskunst zien.

Nadat 48 combinaties de revue waren gepasseerd in de CSI3* Longines Ranking proef over 1.50m barstte de strijd pas echt los. Als twee na laatste starter had Dubbeldam Weishaupt als enige foutloos zien gaan. Jeroen wist ook hier weer te overtuigen als beste ruiter van de wereld en klokte een mooie tijd van 41.72 seconden.

Jullie zijn super!
Omroeper Bert de Ruiter vroeg de winnaar naar zijn reactie: “Ik ben heel blij hier te winnen in het MECC, het is echt een fantastisch evenement. Dit is de eerste keer sinds het WK dat ik Zenith indoor start en voor eigen publiek wil je niet afgaan. Zenith heeft zich weer goed laten zien en is nog in dezelfde vorm als bij het WK.” Hij prees het publiek ook nog in zijn speech: “Jullie zijn super!”

Enthousiasme beteugelen
Dubbeldam verwees met zijn rit Phillip Weishaupt, die met de achtjarige Casall ASK-zoon Casilius 42.19 klokte, naar de tweede plaats. Bart Bles reed een niet minder spraakmakende ronde. Hij ging vol voor de winst, maar verloor onderweg tijd omdat hij zijn Nolisco-zoon’s enthousiasme moest beteugelen om de controle te behouden. Met 44.46 op de klokt werd Bles knap derde.

Balkenregen
Jos Lansink speelde het vanavond op safe. Hij hield met Electra van ’t Roosakker (v. Carthago) alle palen boven, maar moest wel een strafpunt voor tijdsoverschrijding noteren en werd zo vierde. Parcoursbouwer Louis Konickx zag verder enkel balken vallen, de meest kostbare in de rit van de laatste deelnemer, John Whitaker. De Brit kreeg een fout op hindernis twee met geweldenaar Argento (v. Arkko III) die zo ongeveer door de oxer heen vloog. Zonde, want de rest van de rit was foutloos, maar zo kwamen ze niet verder dan de vijfde plaats.

Jumping Indoor Maastricht is dagelijks live te volgen via Clip My Horse.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron:  Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.