Ga naar hoofdinhoud

Maikel van der Vleuten wint openingsrubriek GCT Rome

Update
Maikel van der Vleuten met VDL Groep Quatro Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Maikel van der Vleuten ging vanmiddag goed van start op de Global Champions Tour in Rome. In de openingsrubriek noteerde de ruiter met zijn paard VDL Groep Quatro (v. Quaprice Boimargot Quincy) een tijd van 26,36 seconden, wat hem de overwinning opleverde. David Will werd tweede en Samantha McIntosh volgde op de derde plaats. Kevin Jochems viel net buiten het podium.

Slechts zes honderdste van een seconde verschil zat er tussen de tijd van Van der Vleuten en David Will. De Duitser moest met Mic Mac du Tillard (v. Cruising) onder het zadel genoegen nemen met de tweede plaats. McIntosh stuurde Lady Gaga 18 (v. Lazio) in 27,40 seconden rond en verwees Jochems naar de vierde plek. De ruiter en zijn troef Quppydam Des Horts (v. Quidam de Revel) kwamen slechts vier honderdste van een seconde te kort om de amazone te verslaan. Simon Delestre en Utah d’Aiguilly (v. Kashmir van Schuttershof) maakten de top vijf compleet.

Leopold van Asten en VDL Groep Zidane N.O.P. (v. Heartbreaker) legden het parcours foutloos af, maar een tijd van 33,76 seconden bracht hen naar de vijftiende plek. Marc Houtzager en Sterrehof’s Bylou (v. Phin Phin) pakten een tijdfout en werden 24-ste. Harrie Smolders en Aiyetoro (v. Concorde) kregen vier strafpunten te verduren, wat resulteerde in de 44-ste plaats.

Bekijk hier de reactie van Maikel van der Vleuten:

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.