Ga naar hoofdinhoud

Margo Timmermans zevende in WB-Grand Prix Salzburg

Margo Timmermans met Catch Me. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Dorothee Schneider schreef zojuist op Sammy Davis Jr. de Grand Prix voor de wereldbeker in Salzburg op haar naam. De Duitse Olympiër boekte met de San Remo-zoon een persoonlijk record van 78.12%. Haar landgenote Jessica von Bredow werd op ruime achterstand tweede met de Gribaldi Unee BB. Margo Timmermans werd met  Catch me (v. Dreamcatcher) keurig zevende.

Met een imponerende piaffe-passage-tour werd Dorothee Schneider met de elfjarige San Remo-zoon Sammy Davis Jr. unaniem eerste in de Grand Prix. Vooral de de laatste lijn leverde veel negens op. De 78.12% betekende voor Sammy Davies een nieuw persoonlijk record.

Unee BB unaniem tweede

Jessica von Bredow moest met Unee BB buigen voor haar landgenote. De hengst ging foutloos door de proef maar scoorde over het geheel net iets lager. Unaniem kwam Von Bredow op de tweede plaats met 76.68%, een benadering van hun PR.

Blue Hors Zack

De in Denemarken goedgekeurde KWPN’er Blue Hors Zack kwam onder Daniel Bachmann-Andersen unaniem op de derde plek. De dertienjarige Rousseau-zoon imponeerde onder meer in de drafappuyementen. Het paar liet punten liggen in de eners.

PR voor Timmermans

Met een score van 69.38% werden Margo Timmermans en haar Catch me zevende. Een klein foutje in de wissels om de twee gaf iets aftrek, maar verder verliep de proef zonder grote fouten. Het percentage betekende voor de combinatie een internationaal persoonlijk record. De juryleden waren het niet helemaal eens, de percentages varieerden van 70.80% bij H (Isobel Wessels) tot 67.205 bij B (Peter Holler). Jill Huijbrechts was ook in Salzburg om deel te nemen aan de wereldbekerwedstrijd met haar eventZ Zamacho Z (v. Rousseau), maar de ruin had lichte verhoging en was dus niet fit, waarop Huijbrechts besloot af te melden

Morgen is de kür op muziek in Salzburg.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.