Ga naar hoofdinhoud

Marianne Helgstrand neemt teugels over van Vitana V

Morgan Barbançon met Vitana V. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de startlijst van het nationale dressuurconcours in het Deense Esbjerg prijkt een nieuwe combinatie op de Grand Prix-startlijst: Marianne Helgstrand met de KWPN-merrie Vitana V. De dochter van Donnerhall kwam van Stephanie Peters via Madeleine Witte-Vrees terecht bij Andreas Helgstrand. Eerst vormde zijn leerlinge Morgan Barbaçon een combinatie, daarna kwam ze in Koreaanse handen.

Wellicht vloeit de overname van Vitana V door Helgstrand Dressage voort uit de arrestatie van haar Zuid-Koreaanse amazone Chung Yoo-Ra. Chung Yoo-Ra, of wel Yoora Chung, werd begin januari in Denemarken opgepakt vanwege het corruptieschandaal in Zuid-Korea.

Peters en Witte

De vijftienjarige Vitana V werd door Stephanie Peters naar de Grand Prix gebracht, daarna nam Madeleine Witte de teugels over. Zij bracht de Donnerhall-dochter succesvol uit op het hoogste niveau waarbij enkele spraakmakende resultaten werden geboekt.

Morgan Barbaçon

Andreas Helgstrand nam niet veel later de helft van de merrie over waarna binnen een maand leerling Morgan Barbaçon Mestre Vitana V. kocht. In april 2014 debuteerde Barbaçon met het paard in Hagen.

Yoora Chung

Vorig jaar februari kocht het Samsung team Vitana en Yoora Chung startte in Aalborg en Hagen Grand Prix met het paard maar kon geen potten breken.

Meer debutanten

Het nationale concours van Esbjerg wordt het debuut van Vitana onder Andreas Helgstrands vrouw Marianne. Het is niet het enige debuut want Anna Kasprzak brengt Rock Star 13 voor het eerst in de Grand Prix uit. De Deense heeft de Westfaalse Rockwell-zoon inmiddels ruim een jaar onder het zadel. De bruine ruin werd opgeleid door de Finse Grand Prix-ruiter Henri Ruoste.

Pearce en Wladimir

Ook de Australische amazone Simone Pearce maakt haar Grand Prix-debuut met de SWB-hengst Wladimir O.A.. De nu veertienjarige KWPN-zoon van Flemmingh werd eerder door Patrik Kittel uitgebracht en kwam begin januari in Australische handen.

Klik hier voor de startlijsten.

Bron Ridehesten.com/Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.