Ga naar hoofdinhoud

Marijke Visser: ‘Ongelooflijk, merrie heeft me zoveel gebracht’

Endurance-amazone Marijke Visser kan nauwelijks geloven dat ze vandaag zilver won op de Wereldruiterspelen in Normandië. Na afloop was ze diep onder de indruk van alle positieve reacties en aandacht. "“Ik had dit echt niet verwacht. De eigenaar, groom en trainer waren er wel van overtuigd dat we het heel goed zouden doen, maar ik durf dat echt niet te zeggen vooraf. Het parcours was heel moeilijk. Je moest steeds schakelen omdat het terrein zo afwisselend was en door de vele regen werd het ook nog enorm modderig."

Marijke Visser heeft haar ongelooflijke prestatie naar eigen zeggen vooral te danken aan het door haar geleende paard Laiza de Jalima en de eigenaar en groom van de merrie. “Dit paard is zo speciaal voor mij. Ik heb in februari de President’s Cup gereden op dit paard en toen viel ze mij al op. Ze liep daar als enige merrietje en sprong er voor mij echt uit. Dat ik haar later zelf mocht gaan rijden is uniek. Die merrie heeft mij zo veel gebracht, ongelooflijk. Heel veel eer voor deze prestatie gaat naar haar eigenaar Sjeik Abdullah bin Faisal en trainer/groom Anzaq. Hij is zo gek op dat paard en heeft haar zo geweldig verzorgd en getraind. Toen wij deze paarden mochten gaan rijden, is daar heel veel ellende over geweest en negatief over gedaan, dat is zo onterecht en gemeen. Die mensen leven echt voor die paarden en doen er alles aan om ze zo goed mogelijk te trainen en te verzorgen. Dat ze het hier nu zo goed bewijst dat gelukkig.”

Ook de 22-jarige Joyce van den Berg leverde met Run du Colombier een prachtige prestatie. Deze getalenteerde amazone werd met een snelheid van 17.08 km/uur negende. “Mijn paard vindt het echt zo leuk, dat is geweldig. Ik ben rustig begonnen om zijn krachten te verdelen. Hij wil altijd graag, als er ook een paard voor hem zit wil hij meer. Aan het begin moet je daarom een beetje rustig aan doen, anders geeft hij daar teveel.”

“Deze prestatie onderstreept absoluut het gevoel en talent van beide amazones,” zegt Maarten van der Heijden, Technisch Directeur van de KNHS. “Omstanders, maar ook specialistische media van andere disciplines applaudisseerden bij de finish van Marijke. Niet alleen vanwege de indrukwekkende prestatie van deze amazone, maar ook vanwege haar zeer sympathieke rijstijl en enorm fit paard aan de finish. Speciale dank voor bondscoach Emile Docquier die een enorme impuls heeft gegeven aan de professionalisering van de endurance topsport in Nederland.”

Klik hier voor de fotoreportage van Arnd Bronkhorst.
Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses / KNHS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.