Ga naar hoofdinhoud

Mary Hanna en Calanta winnen met persoonlijk record league finale

Mary Hanna, hier met Boogie Woogie in RioFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Mary Hanna had nog niet eerder boven de 75% gescoord in de Grand Prix, ook niet met haar Olympiade paard Boogie Woogie 6. Maar in de wereldbeker league finale in Boneo danste de Australische met haar andere KWPN'er, Calanta, in de kür op muziek naar 75.39%. Het persoonlijke record leverde haar de overwinning op en een startplaats voor de wereldbekerfinale in Parijs.

In de Grand Prix verliep het nog niet naar wens voor Mary Hanna en de Johnson-dochter Calanta. Op haar Facebook-pagina vertelde Hanna dat de merrie veel last had van de hoge temperaturen in Boneo. Het paar werd achtste met een percentage van 67.00. Brett Parbery won op DP Weltmieser en op Boogie Woogie werd Hanna tweede.

Hart en ziel in de kür

In de kür op muziek was Calanta weer helemaal in vorm. “Ze kwam sterk terug en legde haar hart en ziel in de kür. Het was een plezier om haar te rijden. Parijs, here we come!!”, schrijft Hanna op Facebook. Met een score van 75.39% liet ze haar concurrentie ver achter zich.

Twee keer boven 77%

Van de juryleden Katrina Wüst en Jane Ventura kreeg Mary Hanna met de voormalige NMK-merrie boven de 77%.  Alison King gaf haar 76%, alleen Ricky MacMillan zat een stuk lager. MacMillen zag de nummer twee Alexis Hellyer als beste met haar Bluefields Floreno (v. Florencio I).

Hellyer en Parbery

Brett Parbery moest in de kür genoegen nemen met de derde plaats, vlak achter Hellyer. Parbery kreeg 71.15% voor de kür met de Weltmeyer-zoon Weltmieser, Hellyer scoorde 71.545%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.