Ga naar hoofdinhoud

McLain Wards HH Carlos Z sluit carrière af met zege

McLain Ward met HH Carlos Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met een klinkende overwinning in de speed class op het CSI5* in Washington liet McLain Ward zijn vijftienjarige HH Carlos Z (v. Chellano Z) afscheid nemen van de sport. "Dit is het", zei Ward na afloop. "Hij is klaar, hij heeft meer geven dan nodig was. Ik wilde hem een mooie rubriek laten winnen om afscheid te nemen." In een spannende strijd versloeg Ward Devin Ryan met Eddie Blue (v. Zirocco Blue VDL) met bijna een seconde.

In de kleine rubriek had Devin Ryan op de Zirocco Blue-zoon Eddie Blue het bal geopend met een zeer snelle ronde in 58,50 seconden. Ryan heeft het fokproduct van J. Honcoop pas begin dit jaar onder het zadel en blijft met achtjarige ruin in de prijzen rijden. Vannacht moest hij alleen zijn landgenoot McLain Ward voor laten gaan.

12.500 dollar als afscheidsgeschenk

Ward snelde halverwege de proef Ryan voorbij en zette 57,77 seconden op de klokken met de Chellano-zoon. Het leverde het duo de overwinning op en 12.500 dollar aan prijzengeld, een mooi afscheidsgeschenk. Carlos kwam in februari 2014 bij McLain Ward op stal nadat Nicola Philippaerts onder meer Europees kampioen bij de Young Riders met hem was geworden. In hun eerste jaar samen werd Ward negende in de wereldbekerfinale en daarna volgden nog vele overwinningen.

Top tien vol met KWPN’ers

In de wedstrijd van gisteravond werd Amanda Derbyshire derde op Lady Maria BH (v. Cartani). In de top tien volgden nog vijf KWPN’ers. Whitney (v. Indoctro) onder Laura Kraut werd vijfde, er was een zevende plaats voor  Cocq A Doodle (v. Tolan R) en Andrew Ramsay. Ramsey werd gevolgd door Brianne Goutal met Wirma (v. Hors la Loi II), Aaron Vale op Elusive (v. Rodrigoo VDL) en de Zwitser Beat Mändli met Dibatsja (v. Veron).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.