Ga naar hoofdinhoud

Van der Meer stuurt Chinook naar Prix St. Georges-winst

Patrick van der Meer. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Prix St. Georges in Mechelen is vanmorgen gewonnen door Patrick van der Meer en de KWPN-gefokte hengst Chinook (v. Vivaldi). Met een score van 70,579% bleef hij net iets minder dan een procent voor op Jorinde Verwimp. Haar landgenote Isabel Cool mocht de derde prijs in ontvangst nemen.

De vijf juryleden lagen niet duidelijk op één lijn. Twee juryleden plaatsen Van der Meer en de negenjarige Vivaldi-zoon bovenaan en twee waardeerden het optreden met de tweede plaats, maar bij het Belgische jurylid Jacques van Daele kwam de combinatie niet verder dan de vijfde positie.

Drie KWPN-ers in de top drie

De proef van Jorinde Verwimp en de KWPN-ruin Wendor (v. Kennedy) werd eveneens beoordeeld met twee eerste plaatsen, maar zij kreeg van Mariëtte Sanders-Van Gansewinkel de achtste plaats toegekend. Haar uiteindelijke percentage bedroeg 69,763%.

Isabel Cool volgde met 69,158% op de derde plaats, zij deed dit in het zadel van de KWPN-gefokte Vic-zoon Constand.

Groot verschil Simon Missiaen

De top vijf werd verder compleet gemaakt door thuisruiters Katrien Verreet met Bailamos Biolley (v. Sir Donnerhall) en Simon Missiaen met Charlie (v. Florencio). Missiaen kreeg van het Belgische jurylid Freddy Leyman een eerste plaats toegewezen.

Winnende rit


Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.