Ga naar hoofdinhoud

Menspektakel Beekbergen laatste observatie tweespannen

CAI Beekbergen staat in de startblokken. Van 3 tot en met 6 augustus komt de wereldtop van de twee- en vierspannen aan de start op de terreinen van Riant Equestrian Centre. Voor de tweespannen is de wedstrijd de laatste mogelijkheid om kwalificaties binnen te halen voor het wereldkampioenschap dat eind september in Lipica wordt verreden.

Alle Nederlandse tweespantoppers waaronder de kersverse Nederlands kampioen Anthonie ter Harmsel en oud-wereldkampioen Harrie Verstappen rijden mee. Voor bondscoach Harry de Ruyter is Beekbergen een belangrijk observatiemoment met het oog op het komende wereldkampioenschap in Lipica, eind september. In totaal hebben zich maar liefst 70 internationale tweespannen ingeschreven.

Vierspannen

Naast de tweespannen staan er op dit moment 23 vierspannen op de deelnemerslijst. Een groot deel van de wereldtop zal in actie zijn in Beekbergen, want de wedstrijd is de laatste krachtmeting voor het Europees kampioenschap. Bovendien telt hij ook mee in de wereldbekerkwalificatie. Wereldkampioen Boyd Exell zal er zijn, evenals de Amerikaan Chester Weber, de Duitser Christoph Sandmann en Nederlands jonge vierspantalent Bram Chardon. Chardon jr. pakte op het NK vierspannen zilver en zal zeker in de marathon tot één van de uitblinkers gaan horen.

Paramenners

Beekbergen biedt ook een rubriek voor de paramenners. Regerend wereldkampioene Franciska den Elzen zal van de partij zijn in de goed bezette para equestrian rubriek.

Het parcours is ontworpen door Gabor Fintha. Deze zeer ervaren Hongaarse parcoursbouwer bouwde meerdere wereldkampioenschappen en zal ook het WK in Lipica voor zijn rekening nemen.

Bron Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.