Ga naar hoofdinhoud

Meulendijks klasse apart in kür op muziek

United-zoon Avanti met Anne MeulendijksFoto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
Na de Intermediaire II en de Grand Prix wist Anne Meulendijks de jury ook te overtuigen in de kür op muziek. Met een totaalscore van 78,475% stak de amazone met kop en schouders boven de concurrentie uit met MDH Avanti (v. United). Maxime van der Vlist volgde op afstand met de Negro-nakomeling Bailey.

Van der Vlist en Bailey noteerden een eindscore van 73,300%. Voor de juryleden bleek het overduidelijk, want ze plaatsten Meulendijks en Van der Vlist unaniem op de eerste en tweede plaats.

Tussen de Nederlanders

Andrina Suter nestelde zich met Axiom (v. D-day) tussen de Nederlandse amazones. Hun optreden werd gewaardeerd met 70,750%. Sanne van Grotel eindigde op de vierde plaats met Lord of Rock (v. Lord Sinclair II) met 69,575%. Jeanine Nieuwenhuizen steeg weer in het klassement met TC Athene (v. United). Een eindtotaal van 69,475%  leverde hun een vijfde plaats op.

Niet fit

Regerend Nederlands kampioene Denise Nekeman liet de kür op muziek op CDI Zeeland verstek gaan. Na een tweede plaats in de Intermediaire II bleek Boston STH (v. Johnson) in de Grand Prix niet helemaal fit. De zwarte hengst liep nog wel een score van 69,983% bijeen en dit leverde een derde prijs op. Denise besloot te kiezen voor de gezondheid van Boston en nam hem mee naar huis. Hierdoor verschenen ze vandaag niet aan de start in de kür op muziek.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.