Ga naar hoofdinhoud

Michael Duffy sluit de dag af met winst in Valence

Michael Duffy was gisteravond met Millfield Ultymate niet te kloppen in de rubriek over 1,50m direct op tijd. Het Ierse duo kwam zowat drie seconden sneller foutloos aan de finish van deze vijfsterren rubriek dan de thuisrijdende Edward Levy, die tweede werd. Voor Nederland kwam alleen Gert-Jan Bruggink in actie, maar hij eindigde niet in de prijzen.

Voor Duffy en de twaalfjarige zoon van Ulysses is het concours in Valence hun eerste internationale optreden samen. Donderdag werd het duo tweede in een 1,45m-rubriek en gisteravond voegden ze daar de overwinning in de 1,50m-proef aan toe. De AES-ruin werd eerder op het hoogste niveau uitgebracht door Duffy’s landgenoot Shane Breen.

Snelle tijd

Duffy was niet de enige, die een snelle tijd neerzette in deze slotproef van de dag, Levy was op zijn beurt met Rafale d’Hyverniere (v. Chef Rouge) ook bijna twee seconden sneller dan de nummer drie, Carlos Lopez. De Colombiaanse ruiter kwam met Ulhane de Conde (v. Jarnac) in 69,38 seconden foutloos aan de finish, terwijl Levy de klok stopte op 67,48 seconden.

Bruggink kwam met Casparo in de vierde tijd aan de finish, maar kreeg vier strafpunten met de Calato-ruin en eindigde daarmee op de veertiende plek.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.