Ga naar hoofdinhoud

Michael Greeve weerstaat druk en pakt GP Eindhoven

Michael Greeve met Whitney BB. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op het NK in Mierlo ging het in het verleden op het laatste moment een paar keer mis met Michael Greeve en Whitney BB (v. Nabab De Reve). Maar een paar kilometer verderop kon Greeve vanmiddag de druk weerstaan. In de Grote Prijs van Eindhoven was hij met het eigen fokproduct van zijn familie als laatste starter in de barrage de enige die de nul tot twee keer toe op het scorebord hield.

Ondoenlijk was het parcours van Louis Konickx bepaald niet. Maar zwaar en lang was het traject wel, waardoor slechts vijf combinaties de eindstrijd haalden. Met zijn laatste startpositie kreeg Michael Greeve gelijk ook de favorietenrol toegeschoven.

Fouten

Die druk – de verwachting dat hij de hoofdprijs van het fraaie CSI3* aan de Karpendonkse Plas wel even zou pakken – nam alleen maar toe toen de concurrenten van Greeve in de strijd tegen de klok fouten maakten. De jonge Amerikaanse amazone Emily Short kreeg met haar vermogende AES-er Coco II(v. La Poco) twee balken aan de benen.

Twee ijzersterke combinaties – Reed Kessler met Cos I Can (v. Olympic Lux) en Wout Jan van der Schans met Capetown (v. Oklund) – incasseerden elk vier strafpunten. Eén na laatste starter Lars Nieberg reed zo behoudend voor een nul als eindresultaat, dat hij een tijdfout aangerekend kreeg.

Professioneel

Toen bleef als laatste kanshebber alleen nog Michael Greeve over. Professioneel stuurde hij zijn efficiënt springende Whitney BB naar 0/47.67 seconde, ruimschoots voldoende voor de hoofdprijs. Op het concours waar Wim van der Leegte hoofdsponsor is, kan dat alleen maar een in het naburige Born gemaakte Mini zijn.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.