Ga naar hoofdinhoud

Michael Jung start eventingseizoen met twee overwinningen

Michael Jung, hier met FischerRocana FST Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
Voor Michael Jung begon het eventingseizoen in het Italiaanse Pratoni del Vivaro. De Duitse alleskunner boekte twee overwinningen, met Wild Wave en fischerRocana, en liet zijn toppaard La Biosthtique - Sam FBW met een foutloze cross en springparcours in ritme komen voor de Badminton Horse Trials.

In de korte driester bereidde Michael Jung zijn kampioenspaarden fischerRocana (v. Ituango xx) en La Biosthtique – Sam FBW (v. Stan the Man xx) voor op het nieuwe seizoen. Jung had met Rocana de hoogste dressuurscore van 77,50% (-22.50) en kreeg er alleen tijdfouten in de cross bij. Jung won met 40.10 strafpunten.

Niemand binnen de tijd

Geen enkele combinatie kon binnen de tijd crossen. Zo werd Pawel Spisak tweede op Banderas (v. Moravia) met -44,50. Jung stuurde Sam naar de derde plek zonder hindernisfouten en had als eindtotaal -47,20. Een goede voorbereiding op Badminton wat waarschijnlijk de laatste 4* voor meervoudig gouden medaillewinnaar wordt.

Zesjarig talent

In de lange éénster had Michael Jung de zesjarige Wild Wave voor het eerst mee in een internationale wedstrijd. De zoon van de volbloed Water Dance xx liep meteen een topscore in de dressuur. Het paar kreeg 82,73% wat -17.30 betekend. Net als in de 3* croste niemand binnen de tijd. Ook kreeg Jung nog een balk in het springen. Maar de voorsprong was zo groot dat de zege hem niet meer kon ontgaan.

Er kwamen geen Nederlanders aan de start in Italië.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron St.Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.