Ga naar hoofdinhoud

Michaels-Beerbaum reist toch mee naar Rio

“Het is moeilijk, maar ik ben atleet en ik zal mijn werk doen in Rio”, zegt Meredith Michaels-Beerbaum, enkele dagen nadat ze is bekomen van de eerste teleurstelling over het feit dat ze geen vaste plek heeft in het Duitse springteam voor Rio. Ze is reserve en heeft besloten om toch mee te reizen naar Brazilië.


Afgelopen zaterdag maakte bondscoach Otto Becker zijn selectie bekend voor de Olympische Spelen en werd duidelijk dat Michaels-Beerbaum daar geen vaste plek in had. Zij en haar man Markus Beerbaum spraken daar openlijk hun ongenoegen over uit. “Ik heb nooit verwacht dat ik geen deel uit zou maken van het team… De teleurstelling was onbeschrijfelijk.”

De bondscoach had wel begrip voor de reactie: “Iedere atleet wil naar de Spelen, en elke reservist is teleurgesteld. Ik kan met kritiek omgaan, zolang het niet persoonlijk is, en dat was Meredith op geen enkel moment.”

Voor de Olympische Spelen van 2012 was Michaels-Beerbaum in eerste instantie ook als reservecombinatie aangemerkt met Bella Donna. Door ziekte van het paard van Philipp Weishaupt kreeg ze toen een week voor de Spelen toch een vaste plek in het team.

Nadat Meredith Michaels-Beerbaum in eerste instantie twijfelde of ze wel mee zou reizen naar Brazilië heeft ze nu besloten om toch mee te reizen als reserve met Fibonacci.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/zeit.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.