Ga naar hoofdinhoud

Fenomenale GP winst voor Michel Hendrix op CSI De Peelbergen

Update
Michel Hendrix met Eder van den Blauwaert © Equestrian Centre de Peelbergen
Een gedroomde winnaar van de eerste Grote Prijs op CSI De Peelbergen. Het risico dat Michel Hendrix met Eder van den Blauwaert in de felbevochten barrage nam betaalde zich dubbel en dwars uit met 0,85 seconden winst op de tijd van Robbert Ehrens. Als een duveltje uit een doos wist Pieter Keunen de Stal Hendrix hegemonie compleet te maken door zich tussen Hendrix en Ehrens te plaatsen met een rit die het massaal toegestroomde publiek deed ontploffen.

“Dit is echt geweldig!”, gaf Limburger Michel Hendrix na zijn zegerit toe. “Eder voelde zo goed aan en ik wist dat ik er voor kon gaan. Op het voorterrein hoorde ik het gejoel na de rit van Robbert en toen ik op het scorebord keek, wist ik dat ik risico moest nemen. Eder is van zichzelf razendsnel en gelukkig wist ik de tijd van Robbert te verbeteren. Toen was het nog even spannend met Pieter na mij, maar het was net zo mooi geweest als de uitkomst andersom was geweest. We zijn vanaf het begin van dit centrum er zo bij betrokken en om dan hier voor zoveel toeschouwers de eerste internationale GP te winnen is echt heel mooi”.

In het slotstuk van de 50 man tellende Grote Prijs over 1.45m reden acht man, waarvan vijf Nederlanders, met het mes tussen de tanden. Mathijs van Asten kwam als snelste vierfouter uit de bus met Artistic (v. Chin Chin) en werd zesde. Op vijf eindigde Ier Alex Duffy, voorgegaan door Loewie Joppen die als eerste starter met KWPN’er Dolinn (v. Cardento) een tijd van 31,52 reed. Robbert Ehrens gaf vervolgens met Indoctro-dochter Hisa blijk van kunnen met een uitgekiende rit, goed voor 30,87. Hendrix wist een galopsprong minder te rijden in de eerste lijn en met subliem draaiwerk de klok terug te dringen naar 30,02. De rit van Pieter Keunen in 30,36 verdiende geen stijlprijs, maar gaf de reuzenpassen van Cavalier-telg Alban en durf van de goedlachse Limburger een podium waar men bij het Equestrian Centre de Peelbergen nog lang op zal dansen.

Limburg boven
In de overige proeven van de dag wisten de Limburgers eveneens te imponeren. Pieter Keunen won met KWPN’er Mojito (v. Krunch de Breve) de Medium Tour over 1.40m. Emile Tacken nam met Another Lady (v. Padinus) de tweede plaats voor zijn rekening. De Russische Maria Madenova sloot aan op drie met Kashmir van ‘t Schuttershof-nazaat Cashmire D.

Drie maal scheepsrecht
De voor Stal Poels rijdende Christopher Kläsener nam na zijn twee zeges van gister opnieuw de leiding in de Youngster Tour met Florida J.W.B. (v. Emillion). Hij versloeg in een dik bezette barrage van 23 deelnemers Rodrigo Almeida met Clinton-telg Elud en Amber Feijen met Chacco Blue-dochter California Blue. Opnieuw Limburgse winst op naam van Mathijs van Asten uit Ysselsteyn in de 1.35m Small Tour. Met gemak liet hij Valdelamadre Always First finishen in de snelste tijd. Bijna een seconde eerder dan Kristian Houwen met Kannan-merrie Drop Shot VM.

https://www.facebook.com/clipmyhorse.nederland/videos/769493623186457/

Gedeelde winst
Een gedeelde zege was er voor Maikel van Mierlo uit Koningslust en Roel Holthuizen uit Elst. De jonge heren wisten gelijktijdig te finishen in de CSI1* Grand Prix in 27,63 seconden. Van Mierlo zadelde voor deze 1.30m proef Edelmanfee (v. Kojak), Holthuizen sprong het parcours met Carpe Diem (v. Colbert GTI). Stefanie Breitenstein wist met bijna vier seconden afstand het 1.20m te winnen. Met Louisiana B (v. Wandango) verwees de Zwitserse Paul Janssen naar de tweede plaats. De ruiter uit Well versloeg op zijn beurt met KWPN’er Bandito (v. Empire) de Belgische Laura Mathy met Hors La Loi II-merrie Willowy.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Equestrian Centre de Peelbergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.