Ga naar hoofdinhoud

Milou Dees: ‘Ik mag zeker niet klagen’

Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Ringo Star
Zondag, de laatste dag van de driedaagse subtopwedstrijd It's All Dressage in Nieuw en Sint Joosland, staat in de het teken van finales in de vorm van een Kür op muziek. Bij de jeugd kwamen er vandaag geen verrassende winnaressen naar voren. Kiki Romney en Milou Dees scoorden zelfs een hattrick.

Bij de pony’s won Kiki Romney met Reedborder Amazing drie dagen op rij en scoorde in de finale Kür 72,73%.

Overstap
Ook bij de junioren was het iedere dag dezelfde combinatie die als eerste mocht opstellen, namelijk Milou Dees en Francesco (v. Florencio). Hun finale Kür werd beoordeeld met 74,50%.
Milou Dees reed hiervoor internationaal bij de pony’s met Mystery Dancer. Met Francesco is ze nu hard op weg om kaderscores bij de junioren te gaan halen.
“Ik ben echt heel blij dat het zo goed gaat bij de junioren. We hadden eigenlijk gedacht dat het wel langer zou gaan duren. Het is toch een hele overstap vanaf de pony’s en het zijn weer nieuwe proeven. Francesco is ook pas zeven en hij heeft nog weinig ervaring. Voor ik hem kreeg had hij pas vier wedstrijden gelopen. Ik mag dus zeker niet klagen met hoe het nu gaat”, vertelt Dees.

Verademing
“Ik ben zelf 1.85m dus het was een verademing dat ik op een paard mocht gaan rijden. Volgend jaar richten we ons nog op de junioren en hopen we in een kader te komen. Daarna wil ik hem graag bij de young riders starten. Daar is het ook zeker een paard voor”, besluit ze gedreven.

Bij de young riders was er iets meer verschuiving in de top. Lisanne Zoutendijk won met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) de landenproef met 70,29%, maar moest in de individuele proef Myrthe Wedda ruim voorlaten. Zij won met de Diamond Hit-nakomeling Diamond Geezer met 67,92%.
In de Kür ging de zege weer naar Zoutendijk. Dit keer met een zeer fraaie score van 76,70%.

Bekijk hier de complete uitslagen.
Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.