Ga naar hoofdinhoud

Minderhoud in top 10 FEI-wereldranglijst

Hans Peter Minderhoud. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De top drie van de nieuwe FEI-wereldranglijst is ongewijzigd ten opzichte van vorige maand. Grote stijger in de lijst die vandaag gepuliceerd werd is Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson TN. Vorige maand stond het duo nog zestiende. Na teamgoud en individueel brons op het EK in Aken heeft de combinatie een mooie zevende plaats in de lijst bemachtigd.

Charlotte Dujardin staat met Valegro nog steeds bovenaan de wereldranglijst. Na teamzilver en dubbel individueel goud op het EK in Aken staat de combinatie op eenzame hoogte met 3183 punten. Kristina Bröring-Sprehe bezet met Desperados FRH net als vorige maand de tweede plaats. Met Europees teamgoud heeft Edward Gal met Glock’s Undercover N.O.P. de derde plek op de lijst weten te prolongeren.

Jessica von Bredow-Werndl en Unee BB zijn van de vijfde plaats vorige maand, naar de vierde plaats gestegen. Isabell Werth en Don Johnson FRH zijn van de zevende naar de vijfde plek opgeklommen.

Diederik van Silfhout staat met Arlando N.O.P. op de zestiende plek. Patrick van der Meer en Uzzo nemen de 26ste positie in. Ondanks het kleine aantal wedstrijden het afgelopen jaar is Daniëlle Heijkoop met Siro N.O.P. van de tiende naar de achtste plaats gestegen. Hans Peter Minderhoud staat met Glock’s Flirt op 14. Edward Gal staat met zijn tweede paard Glock’s Voice op de achttiende plaats. Adelinde Cornelissen en Parzival N.O.P. zijn van de vierde plek vorige maand gedaald naar plaats 25 in de huidige wereldranglijst.

Klik hier voor de FEI-wereldranglijst.

Bron: Horses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.