Ga naar hoofdinhoud

Minderhoud: ‘Ik leer Flirt nog steeds beter kennen’

Exclusief
Hans Peter Minderhoud & Flirt Foto: Rinaldo de Craen / www.arnd.nl
Met een fenomenale Grand Prix werd Hans Peter Minderhoud met Glock's Flirt tweede in de Grand Prix, achter de momenteel onverslaanbare Isabell Werth, vandaag aanwezig met Emilio. Het viel te betwisten of de overwinning vandaag behoorde aan Werth of Minderhoud, maar de juryleden waren duidelijk in hun oordeel. Duidelijk was wél dat de inmiddels zestienjarige Glock's Flirt 0nder Minderhoud nog altijd niet aan zijn top zit.

De Florestan-zoon blijft onder Minderhoud verbeteren en laat steeds weer een nog meer gedragen beeld zien. Hoe doet Minderhoud dat? “Ik rijd Flirt nu natuurlijk ‘pas’ zo’n drie jaar” laat Minderhoud weten. “Voor op Grand Prix-niveau is dat relatief kort. En nog steeds leer ik hem beter kennen, en zo kunnen we ook nog steeds blijven verbeteren. Met sommige dingen maakte ik me in het begin nog wel eens druk, maar dat hoeft bij Flirt helemaal niet. Hij doet altijd gewoon zijn ding.”

Minder slingeren

In zijn eerste Grand Prix-jaren liet Flirt vaak een sterk slingerende piaffe zien, die nooit de hoogste punten opleverde. Dat kon Minderhoud de laatste tijd al steeds rechter houden, maar op de laatste lijn kreeg Flirt het nog wel eens zwaar. “Die laatste piaffe kwam hij vandaag zó goed in, normaal gaat hij dan na een paar passen in de slinger. Vandaag trok hij wel iets scheef, en nadat ik hem corrigeerde begon hij weer een beetje. Maar over het algemeen bleef hij vandaag gewoon goed. En sowieso ben ik hartstikke blij met hem. Ik heb gewoon lekker gereden” aldus Minderhoud.

Nieuwe Kür

Morgen rijdt Minderhoud voor het eerst zijn Flirt zijn nieuwe kür. De vosruin moest het tot nu toe altijd nog met een oude kür van één van zijn voorgangers doen. “Ik vind het leuk om morgen mijn nieuwe kür te rijden. Al heel lang wilde ik een nieuwe, maar ik bleef het maar uitstellen en iedere keer stond er dan alweer een wedstrijd voor de deur. Ik dacht; ik kan echt niet nog een keer, voor het derde jaar, naar de finale met dezelfde kür. Ik vind ‘m zelf heel leuk en ik heb er zin in morgen!”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.