Ga naar hoofdinhoud

Minderhoud stelt orde op zaken in Grand Prix Kür

Hans Peter Minderhoud met Zanardi. Foto: Melanie Brevink
Vrijdagavond moesten Hans Peter Minderhoud en Zanardi (v. Rubels), op de driedaagse subtopwedstrijd It's All Dressage in Nieuw en Sint Joosland, nog genoegen nemen met de derde plaats in de Grand Prix met 68%. Zaterdagavond maakte de combinatie echter een sportieve revanche. Ze eisten de zege op in de Kür op muziek met maar liefst 75,18%. Marieke van der Putten en Zingaro Apple (v. Painted Black) verwees hij daarmee naar de tweede plaats.

“In de Grand Prix kreeg ik grote fouten in twee dubbeltellers, dus dan gaat de score hard omlaag”, legt Minderhoud uit.
“Voor de eners ving ik hem iets op en toen viel hij in draf. Daarna duurde het even voor ik hem weer in galop kreeg en de eners kwamen toen niet meer goed. Later wendde ik voor een pirouette af en toen ging hij halthouden. Dat was natuurlijk wel balen, maar vandaag heeft hij het gelukkig goed gemaakt en deed hij het hartstikke goed.”

On Fire
Marieke van der Putten maakte vrijdagavond een mooie comeback met Zingaro Apple in de Grand Prix en won toen met 72,38%. Nu werd de amazone van RS2 Dressage tweede met 71,98% achter haar oude werkgever Minderhoud.
Robin van Lierop, van RS2 Dressage, vertelt: “Hij was ‘on fire’, maar hij liet ook zoveel goeie dingen zien!”

Patrick van der Meer en President’s Chagall D&R (v. Jazz) kwamen uit op 70,63% en werden hiermee derde.

In de Grand Prix Special kwamen maar twee combinaties aan de start. De zege was hier voor Stephanie de Frel en Beach Boy (v. Sorento).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.