Ga naar hoofdinhoud

Miranda Hoezen pakt prijzen met eigen fokprodukten

Miranda Hoezen, hier met Cha Cha Cha. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In de Prix St. Georges op de Subtopwedstrijd in Ammerzoden reed Miranda Hoezen-Van der Pas haar expressieve Wise Guy (v. Krack C) met 67,89% naar het oranje lint. Haar proef met vosmerrie Cha Cha Cha (v. Florencio) was goed voor 66,25% en de derde plaats. Beide paarden zijn gefokt door de amazone zelf. "Ze zijn de laatste tijd steeds sterker geworden en groeien echt in het werk", aldus de trotse amazone.

Hoezen-Van der Pas heeft zich met de dertienjarige Wise Guy geselecteerd voor de KNHS Indoorkampioenschappen eind van deze maand en wilde nog een keer de ring in. “We haddden een hele fijne draftour. In de galop sloop een foutje in de serie om drie, terwijl Wise Guy eigenlijk altijd heel save is in de series. Dat krijgt de komende week dus wat extra aandacht in de training”, lacht ze. “Cha Cha Cha moest gelijk na de proef heel nodig plassen. Daarom was het gevoel in de proef iets minder fijn dan vorige week in Uden. Ik ben super trots op het commentaar onderaan mijn protocol. De jury vond het een heel fijn beeld en zeer vriendelijk voorgesteld.”

Met 66,51% eindigde Sylvia Naagen-Pigmans met haar Bijoux-Strona (v. Sunny Boy) tussen de twee paarden van Hoezen-Van der Pas.

Hoogste dagscore voor Anne Meulendijks

In de kleine groep U25 ging de zege overtuigend Anne Meulendijks. De amazone, die zich dit jaar richt op het eerste Europees kampioenschap U25, reed haar United-zoon MDH Avanti naar de aansprekende score van 71,57%. Melanie Mouthaan reed haar Friese hengst Wilke C van de Wijdewormer met 65,35% naar de tweede plaats.

GP-oranje voor Laurien van der Meer

Met een score van 64,15% pakten Laurien van der Meer en VDM What a Dancer (v. Kennedy) het oranje lint in de Grand Prix. Kazuki Sado volgde op de tweede plaats. De Japanse ruiter reed de eerder door Janneke van Riet uitgebrachte Ziroco (v. San Remo) naar 63,60%.

Zinzi Aegten wint Inter I

Het groepje amazones dat de Intermédiaire I-proef reed, werd aangevoerd door Zinzi Aegten. Zij reed haar 13-jarige Diamond Hit-nazaat Whispering Dream naar 64,80%. Jolanda Leonhardt-Glimmerveen en Cousin Vinnie (v. Krack C) reden 62,43% bijeen, goede voor de tweede plek.

Wendy van Diessen scoort met Painted Black-zoon

Het ZZ-Zwaar werd in twee groepen verreden. De hoogste score en de enige die de 65%-grens doorbrak, was Wendy Diessen-V.d. Boogaard met Evanel’s Blackie W. De amazone reed haar negenjarige zwarte ruin van Painted Black naar 65,71% in de tweede groep. Gerrel Vink en de grote vos Domingo (v. Florencio) volgden met 64% op de tweede plaats. Mara de Vries en NMK-merrie De Mijne C (v. Don Schufro) mochten met 61,86% de derde prijs in ontvangst nemen.

In de eerste groep wisten slechts twee combinaties een voldoende score te behalen. Angelique Tijbosch reed haar schimmelmerrie Winnetou (v. Rousseau) naar de winnende score van 62,86%. De proef van Linda Maasdam was goed voor het rode lint. Het juryduo liet voor haar proef met Boaz (v. Uphill) 61% noteren.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in de Paardenkrant.

Bron: Horses/De Paardenkrant

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.