Ga naar hoofdinhoud

Monica Theodorescu: ‘Duitse jeugd dankt kwaliteit aan goed opleidingssysteem’

Aanstaande donderdag begint de Aachen Dressage Youngstars, een nieuw internationaal dressuurevenement voor de jeugdruiters. Volgens de Duitse bondscoach Monica Theodorescu is een dergelijk evenement een stap in de goede richting voor de 'volgende generatie'.

“Het is voor de jeugd belangrijk de kans te krijgen om in een dergelijke accommodatie te rijden, vooral in het indoorseizoen. In deze hal worden wereldbekerwedstrijden en andere internationale wedstrijden gereden, maar voor de jeugd ontbrak zoiets nog”, licht Theodorescu toe. Ze voegt daar aan toe: “Vooral voor de young riders, die op het punt staan de overstap naar de senioren te maken is dit heel belangrijk.”

Moeilijke overstap

Wat de overstap volgens de Duitse trainster vooral zo moeilijk maakt, is het hoge niveau. “De Grand Prix is heel zwaar en de stap daar naartoe is gigantisch. Die overstap is voor heel weinig soepeltjes verlopen en de ruiters zullen eenmaal daar al snel merken dat het dan anders aan toe gaat. De moeilijkheidsgraad is hoger en alles volgt elkaar snel op.”

Goede opleiding

Hippisch Duitsland verzamelde het afgelopen jaar zestien gouden medailles op kampioenschappen, en dat zegt volgens Theodorescu wat over de kwaliteit bij de Duitse jeugd. “Die kwaliteit te danken is aan het goede opleidingssysteem. Het begint al bij de pony’s en dat eindigt niet bij de overgang naar de senioren. De jeugd heeft twee bondstrainers, ze krijgen curcussen en rijden van observatie- en kwalificatiewedstrijden tot kampioenschappen. Nu komt daar ook nog een heel goed indoorevenement bij.”

Juryleden

Maar volgens Theodorescu draagt de keuze voor de beste juryleden ook bij aan de kwaliteit bij de jeugd. “Direct in het begin worden de beste juryleden ingezet. Het komt aan op de ervaring. De juryleden weten dat ze een grote verantwoordelijkheid hebben en de ruiters leren met het oordeel om te gaan.”

Bron: St. Georg

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.