Ga naar hoofdinhoud

Mooie en spannende comeback voor Marlies van Baalen in Grand Prix

Marlies van Baalen met Ben Johnson. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
In maart 2017 kwam Marlies van Baalen voor de laatste keer aan de start met Ben Johnson DVB (v. Johnson), toen nog in de Intermédiaire II. Door haar zwangerschap en de geboorte van haar dochtertje Feline bleef de amazone even uit beeld, maar zaterdag maakte ze haar comeback in de Grand Prix van Ammerzoden.

Van Baalen startte nog wel hc in de Grand Prix, maar is blij terug te zijn in de ring.
“Ja, echt heerlijk. Thuis trainen is ook super, maar toen ik mijn witte broek weer aantrok thuis dacht ik echt ‘yes we gaan weer’. Gelukkig paste mijn slipjas nog”, lacht ze. “Toen ik niet kon rijden zijn mijn paarden wel goed doorgetraind, dat is natuurlijk ook heel fijn.”

Negen
“Ik vond het best wel weer spannend en voor hem was het ook de eerste keer Grand Prix, vandaar dat we hc zijn gestart. Misschien doen we dat nog wel een keer voordat we voor het echt gaan. Gewoon om er zelf weer even in te komen. Hij is echt heel erg talentvol en heeft heel veel kwaliteit. We hadden nu wat spanningsfoutjes in de galop, die ik eigenlijk wel verwacht had. De draf ging heel goed, met zelfs een keer een negen voor de piaffe. Het was zeker een fijne proef.”
Aangezien de combinatie dus hc startte is er geen totaalscore opgemaakt van de proef.

Oppas aan huis
Door de komst van haar dochter is er veel veranderd in het leven van de amazone, maar de combinatie met het trainen van haar paarden is goed te doen.
“We hebben een oppas aan huis en dat is zo fijn. Ze komt vaak met Feline even kijken bij het rijden en ik kan ook zo binnen lopen en even bij haar zijn. Mijn ouders springen anders ook graag bij. Fijn dat we het zo met elkaar kunnen doen.”

Bekijk hier de complete uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.