Ga naar hoofdinhoud

Naber en Megchelenbrink zorgen voor Nederlandse zeges bij Eventing Emmeloord

Peter Parker en Alice Naber Lozeman op de Spelen in Rio Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
De derde editie van de internationale eventingwedstrijd in Emmeloord werd getrakteerd op twee Nederlandse overwinningen. In de CIC2* werd Alice Naber-Lozeman eerste met ACSI Peter Parker en tweede op ACSI Zamzam. In de CIC1* klasse was Chantal Megchelenbrink de beste met What Ever. Ook hier was er weer prijs voor Naber, nu pakte ze der derde plek met de KWPN-hengst Famous.

Parcoursbouwer van de cross Gerard Baauw had voor de ruiters dit jaar een hele pittige opgave uitgezet. Het waren dan ook vooral de ervaren ruiters met hun ervaren paarden die bovenaan in het klassement te vinden waren.
In de CIC2* wist geen van de combinaties de cross binnen de gestelde tijd af te leggen. Alice Naber won uiteindelijk met haar Olympische troef ACSI Peter Parker (v. I’m Supposion xx) en werd tweede met ACSI Zamzam (v. Roven xx), een paard dat ook al de nodige ervaring op driester niveau heeft.

CIC1*

In de CIC1* wisten wel de nodige ruiters binnen de tijd te finishen, maar ook hier veel ervaring bovenaan in het klassement. Chantal Megchelenbrink won de wedstrijd met haar 14-jarige merrie What Ever (v. Riverman). Ze begon met  een nette dressuurproef en foutloos springparcours waarmee ze na deze eerste twee onderdelen aan de kop van het klassement stond. De zeer ervaren combinatie liet in de uitdagende cross geen steken vallen en kwam zonder hindernis fouten en binnen de over de finish. Op de tweede plaats kwam de Duitse Vanessa Bölting voor Alice Naber-Lozeman met de goedgekeurde hengst Famous (v Albaran xx).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.