Ga naar hoofdinhoud

Nathalie zu Sayn-Wittgensteins Fabienne voorlopig onder nieuwe amazone

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein heeft een nieuwe amazone gevonden voor haar Grand Prix-paard Fabienne. De vijftienjarige merrie dreigde door alle drukte rondom de nieuwe functie van de Deense prinses met een vroeg pensioen te gaan en daarom besloot de kersverse bondscoach van het Deense team om Victoria Vallentin de kans te geven om de Future Cup-dochter te rijden.

Victoria Vallentin is een Deense amazone, die de afgelopen twee jaar internationaal startte met Select Ecco (v. Sandro Hit) in de U25. In 2015 won Vallentin de nationale kampioenschappen bij de junioren in Denemarken met de inmiddels achttienjarige Sandro Hit-zoon.

Twee weken

De twintigjarige amazone heeft Fabienne sinds twee weken onder het zadel en maakte dit weekend haar debuut in de Intermediaire II. Het duo eindigde met een score van 68.465% op de derde plaats en Vallentin is hartstikke blij met zo’n goed resultaat in zo’n korte tijd en met deze kans om met Fabienne ervaring op te kunnen doen. Ze hoopt in de toekomst internationaal succesvol te zijn met de merrie. Het is de bedoeling dat Fabienne voorlopig in ieder geval twee jaar door Vallentin gereden wordt.

Zu Sayn-Wittgenstein

Met Zu Sayn-Wittgenstein was Fabienne afgelopen jaar nog volop aan de gang. Het laatste optreden van het duo was op het CDI4* in Frankfurt in december en ook in de periode daarvoor ging de merrie maandelijks mee op concours. Recente hoogte punten van Fabienne en de Deense prinses waren een tweede en derde plaats op het CDI3* in het Deense Randbøl in november, een derde en een vierde plek op het CDI4* in Fritzens in juli en een derde en vierde plaats op het CDI4* in Hamburg in mei.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Horse2Rider

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.