Ga naar hoofdinhoud

Nederland voorlopig derde in Nations Cup Aalborg

Katja Gevers met Thriller Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Denemarken heeft in Aalborg na de Grand Prix vandaag voorlopig de leiding genomen in het klassement in de FEI Nations Cup. Met drie Deense combinaties in de top drie van deze rubriek hebben de thuisrijdende combinaties een goed begin gemaakt in deze landenwedstrijd. Voor Nederland, dat voorlopig derde staat, was Katja Gevers met de vijfde plaats goed voor het beste resultaat vandaag.

Anna Kasprzak was individueel goed voor het beste resultaat met Donnperignon. De achtienjarige Donnerhall-zoon werd unaniem op de eerste plaats gezet en kreeg een score van 74.720% voor zijn proef met Kasprzak. Daarmee won de Deense amazone niet alleen een geldbedrag, maar ook een armband van Helgstrand Denmark diamond.

Agnete Kirk Thinggaard was met Jojo AZ goed voor het tweede resultaat, al was deze tweede plaats niet helemaal unaniem. De donkerbruine zoon van Ginus kwam in totaal uit op 72.660% en bleef daarmee iets meer dan een half procent voor op Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Zack. De KWPN-hengst kreeg 72.060% op het protocol voor zijn proef met Andersen.

Vijfde plaats

Katje Gevers kreeg voor haar proef met Thriller een score van 70.360% op haar protocol. De Gribaldi-zoon liep een constante proef met onder andere achten voor de piaffe en de uitgestrekte galop en kreeg in totaal 70.360% voor de proef. Gevers eindigde hiermee op de vijfde plaats en was de laatste combinatie met een score van boven de 70%.

Nations Cup

In het team-klassement eindigde Denemarken voorlopig op de eerste plaats. Finland volgt op de tweede plaats en Nederland staat voorlopig derde. Het team van de Verenigde Staten staat voorlopig op de vierde plek in het klassement.

Morgen gaat de landenwedstrijd verder met de kür en de Grand Prix Special. Danielle Heijkoop bijt met Badari (v. Gribaldi) het spits af in de kür om 11:30 uur en Lynne Maas en Zamora (v. Krack C) verschijnen om 11:57 uur in de ring. Gevers komt morgen in de Special in actie met Thriller. Het duo komt om 15:20 uur in de ring direct achter Margo Timmermans met Catch Me.

Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor de tussenstand

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.