Ga naar hoofdinhoud

Nederlands podium Pony Kür met Shanna Baars op hoogste tree

Don Camillo du Bois en Shanna Baars werden derde Foto Melanie Brevink
De afsluitende Finale Kür op Muziek voor ponyruiters tijdens het CDI Exloo betekende vanochtend een geheel Nederlands podium. De dames bleken ditmaal te sterk voor de buitenlandse afvaardiging. Shanna Baars met haar NRPS'er Don Camillo Du Bois (v. Dornick) pakte met 75,750% de overwinning en verwees Micky Schelstraete met Elin's Noncisdador (v. Nostradamus) naar plek twee met 74,125%.

De derde plek ging naar Fleur Prinsen op haar Westfaals gefokte Next Black Magic (v. Nabucco R). Ze scoorde 72,875% waarbij het opvallend was dat haar artistieke score bij jury E met 69% tien procent lager uitviel dan die bij M waar ze maar liefst 79% scoorde.

Twee Duitse amazones pakten de plekken vier en vijf. Met 71,458% was het Laura-franziska Riegel op plek vier en Lea Marie Golkowski op de vijfde plaats met 71,167%.

Winnares voorgaande proeven nu onderaan

De tot nu toe sterk presterende Julia Barbian die de twee voorgaande rubrieken wist te winnen, wist in de Finale geen potten te breken. In de voorgaande proeven reed ze telkens in de 73% maar ditmaal bleef de score steken op 67,542% en restte de tiende en tevens laatste plek.

Vanmiddag staan in Exloo nog de finales voor de Children, Junioren en Young Riders op het programma.

Bekijk hier de uitslag

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.