Ga naar hoofdinhoud

Nederlands team junioren zesde op EK springen

Foto: www.fototrailer.nl

Het team van de Nederlandse Junioren is op de zesde plaats geëindigd op het Europees kampioenschap in Samorin. Het goud ging naar de sterk rijdende Italianen. Individueel staat Rowen van de Mheen er met een tweede plaats zeer goed voor.

De ruiters van bondscoach Luc Steeghs kregen twee serieuze manches te overwinnen vandaag op het fraaie complex van Samorin. Tom Schellekens opende met zijn Dena Sienne voor Nederland en reed twee goede manches met beide malen één springfout. Lars Kersten kreeg met H-Casino twee keer acht strafpunten bijgeschreven. Sven Peters kwam met Chanel in de eerste manche mooi door met maar één springfout, maar liep in de tweede manche ook tegen 8 strafpunten aan. Als vierde man van het team deed Rowen van de Mheen het zeer goed met twee foutloze manches. Alleen twee Italianen wisten ook twee maal foutloos te blijven.

Finale op het nippertje

Nederland kwam uiteindelijk op een totaal van 20 strafpunten en een zesde plaats. Individueel staat Rowen van de Mheen knap tweede. Tom Schellekens op plaats 29 heeft ook nog net bij de beste 30 deelnemers gereden die zondag in de finale mogen starten.

Italië zeer sterk

De Italianen reden vandaag zeer sterk en wonnen eigenlijk onbedreigd het goud, zilver ging naar Groot Brittannië. Duitsland en Frankrijk moesten in een barrage uitmaken wie het brons kreeg omgehangen, waarbij de Duitsers aan het langste eind trokken.

Kijk hier voor alle uitslagen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.