Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse amazones domineren Medium Tour Drachten

Kim Emmen hier met Ventje. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het waren zojuist vier Nederlandse amazones, die in Drachten de top vier bezetten van de 1,40m-rubriek met barrage. Kim Emmen voerde deze top vier aan met Ascatano Z. Robert Vos was de beste ruiter in deze rubriek, hij eindigde op de vijfde plek.

Zeven combinaties plaatsten zich voor de barrage van deze voorlaatste proef op Indoor Drachten en van deze zeven bleven er vier nog een keer foutloos.

Snelste tijd

Vos liet de elfjarige Don Gretzky (v. Corlensky) het snelst over de eindstreep galopperen, maar een springfout hield de Wierdense ruiter van de zege. Het duo mocht als vijfde aantreden voor de prijsuitreiking. Emmen was met de Asca Z-zoon bijna twee seconden langzamer dan Vos, maar op haar beurt wel met anderhalve seconde verschil het snelst van de foutloze combinaties.

Top vier

Maud Roosendaal was met El Divo goed voor de tweede foutloze barragetijd. Roosendaal, die in Drachten voor het eerst internationaal aan de start kwam met de negenjarige Lord Sandro DDH-ruin, klokte een tijd van 39,86 seconden, terwijl Emmen 38,08 seconden nodig had. Hilde Woudstra volgde met Titania (v. Clinton) met een rit in 40,39 seconden op de derde plaats en werd op haar beurt gevolgd door Jasmijn Kloet, die Elita (v. Indoctro) in 43,44 seconden liet finishen.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.