Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse ‘debutantenteam’ goed van start in Nations Cup

Katja Gevers met Thriller. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Wat begon als een 'ervaringswedstrijd' heeft succesvoller uitgepakt als verwacht. Met twee percentages van boven de 70% en twee van 69,5% kan Nederland nog kans maken op een prijs. De beide Stephanie's (de Frel en Beek-Peters) trapten de wedstrijd sterk af met 69,52% en 69,58%. Hierdoor steeg de spanning voor debutant Jean-René Luijmes: ''Doordat die dames echt sterk hadden gereden, werd ik wel een beetje zenuwachtig. Ik wilde toch ook minstens aan die score komen."

Stephanie de Frel verscheen in Hickstead aan de start met Beach Boy (v. Sorento) die werd gefokt bij Stoeterij de Radstake. De Frel startte nog maar drie keer internationaal voor deze Nations Cup-wedstrijd met de elfjarige ruin. In deze wedstrijden varieerde de score tussen de 64% en 66%. De Zeeuwse combinatie stegen op Britse bodem boven zichzelf uit door met een score van 69,52% op een viertiende plek te eindigen.

Rentree

Voor Stephanie Beek-Peters en Bernardau (v. Uptown) was dit hun debuut op Internationaal niveau in het buitenland. Beek vormt sinds eind 2015 een combinatie met Bernardau. In maart 2016 maakte de combinatie succesvol hun GP-debuut. Echter is Beek geen nieuwkomer op internationaal-niveau, zo reed ze eerder al de internationale Grand Prix-paarden Vitana V, Unlimited en Jeff.  Na een internationale afwezigheid van drie jaar maakte de amazone vandaag haar rentree in Hickstead met 69,58% en een dertiende plaats.

B-kader

De derde debutaten-combinatie werd gevormd door Jean-René Luijmes met Aswin (v. Sandreo). Deze combinatie verscheen de afgelopen drie jaar slechts vier keer Internationaal aan de start, waarvan drie keer in Roosendaal. Op een buitenlandse internationale wedstrijd was de combinatie nog niet bepaald voorbereid. Na het telefoontje van Bondscoach Rien van der Schaft plaatste Luijmes eerst een oproep op Facebook voor een vrachtwagentje om Aswin te vervoeren naar Hickstead. De voorbereiding qua training was bij de combinatie wel goed voorelkaar. Dit resulteerde in hun tweede B-score (70,61%). Hierdoor is het duo nog slechts één score van boven de 70% verwijderd van het B-kader. Vandaag mocht het duo tevens een achtste prijs in ontvangst nemen.

Ervaren combinatie

Katja Gevers en Thriller (v. Gribaldi) zijn al jaren een vaste waarde op internationale wedstrijd voor Nederland. Sinds 2011 presteert dit duo al op Internationaal niveau. Dit was er ook vanaf te zien in Hickstead. Met een score van 70,900% waren Gevers en Thriller de beste Nederlandse combinatie. De jury bij B, Gustaf Svalling, kende zelfs 75,4% (!) toe aan het optreden van Gevers en hiermee een overduidelijke eerste plaats. In het eindklassement werd Gevers derde in een top vier die uitsluitend bestond uit paarden die bij het KWPN zijn ingeschreven.

Overwinning naar Frankrijk

Met een percentage van 72,700 reed de Fransman Pierre Volla zich ruim een procent los van  de concurrentie. Volla zadelde de Tolando-dochter Badinda Altena die in Moordrecht werd geboren bij de familie Timmerman.

Routinier van Nederlandse bodem

De Amerikaanse Chase Hickok volgde op de tweede plaats met 71,640% met de bij het KWPN-NA-goedgekeurde Sagacious HF (v. Welt Hit II). Ook deze Welt Hit II-zoon komt van Nederlandse bodem. De achttienjarige hengst werd gefokt door G. van de Boogaard uit Erp.

Vervolg wedstrijd

Als vervolg van de Nations Cup-wedstrijd heeft Van der Schaft stelt de beide Stephanies op voor de Spécial en Luijmes en Gevers rijden de kür op muziek. Momenteel staat het Nederlandse team op een derde plaats met slechts 1,2% achterstand op Amerika (nr. 2) en 3% achterstand op de nummer één Frankrijk.

Klik hier voor de uitslag en hier voor de teamtussenstand

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.