Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse para-ruiters goed begonnen in Roosendaal

Frank Hosmar met Alphaville. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de internationale paradressuurwedstrijd in Roosendaal zijn de Nederlanders gisteren goed begonnen in de landenwedstrijden. Frank Hosmar pakte de zege in Grade V, Sanne Voets en Lotte Krijnsen werden eerste en tweede in Grade IV, Annemarieke Roling eindigde op de tweede plaats in Grade III en Nicole den Dulk werd tweede in de teamtest van Grade II.

De winst in Grade II was voor Katrine Kristensen met Welldone Dallas  (v. Weltmeyer). De Deense amazone kreeg in totaal 69.949% voor haar proef en werd unaniem op de eerste plaats gezet door de juryleden. Den Dulk eindigde met 67.778% unaniem op de tweede plaats met Faust en met meer dan zeven procent verschil was de derde plaats voor Mitsuhide Miyani met Bandero. Het duo uit Japan kreeg 60.707% voor hun proef.

Grade III

Over de plaatsing van Annemarieke Roling met Doo Schufro waren de juryleden niet helemaal unaniem. Een van de juryleden plaatste Roling op de tweede plaats, terwijl een andere het duo op de achtste plaats liet eindigen. De score van 68.873% leverde het paar de tweede plaats op. Tobias Thorning ging er met Bruunsholm Caribian met de zege vandoor in deze Grade met een resultaat van 70.098%. De derde plaats was voor de Britse Amanda Shirtcliffe met New Princess, zij kreeg 68.725% op haar protocol.

Grade IV

In Grade IV was de zege onbetwist voor Voets en Demantur (v. Vivaldi). Het duo kreeg 73.375% voor hun proef en dat was bijna drie procent meer dan de score van Lotte Krijnsen, die tweede werd. Krijnsen kreeg voor haar proef met Rosenstolz een totaal van 70.458%.

Grade V

In de Grade V ging Frank Hosmar er met Alphaville N.O.P. met de overwinning vandoor. Niet geheel unaniem, een van de juryleden plaatste Hosmar op de tweede plaats, maar de totaalscore van 74.922% was ruim voldoende voor de winst. Natalia Martyanova kreeg met Ilion 70.426% voor haar proef en kwam daarmee niet in de buurt van Hosmar. De Nederlandse ruiter eindigde met zijn andere paard, Guetta, nog een keer in de top 5 van deze rubriek. Het duo kreeg 67.248% en werd vijfde.

Klik hier voor alle uitslagen in Grade II
Klik hier voor alle uitslagen in Grade III
Klik hier voor alle uitslagen in GradeIV 
Klik hier voor alle uitslagen in Grade V 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.