Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse ruiters buigen voor Niels Bruynseels

Niels Bruynseels en Gancia de Muze Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Niels Bruynseels gaf gisteravond de Nederlandse ruiters het nakijken in de VDL Groep Prijs op Jumping Indoor Maastricht. Met zijn paard Gancia de Muze reed de Belg een ijzer sterke barrage in de kwalificatie proef voor de Grote Prijs en was aan de meet zo'n anderhalve seconde sneller dan Remco Been. Ruben Romp bezette de derde plaats.

Elf combinaties gingen de strijd aan in de barrage van de 1,50m-rubriek. Niels Bruynseels zette met de tienjarige merrie Gancia de Muze (v. Malito de Reve) een tijd van 33,94 seconden op de klokken wat royaal goed was voor de overwinning. Remco Been had met de Heartbreaker-zoon VDL Holland van den Bisschop 35,47 seconden nodig en Ruben Romp klokte op Audi’s Teavanta II C Z (v. Treasure Z) 35,92 seconden.

Aniek Poels en de merrie Athene (v. Berlin) en Frank Schuttert op Arc de Triomphe (v. Triomphe de Muze) maakten de top vijf vol met foutloze ritten in 36,60 en 36,70 seconden. De Italiaan Michael Cristofoletti was de zesde foutloze in de barrage met Belony (v. Balou du Rouet).

Leopold van Asten zette alle op alles om de zege rubriek, gesponsord door zijn werkgever, naar zich toe te trekken. Hij snelde in de tweede tijd over de finish met VDL Groep Beauty (v. For Pleasure), maar kreeg een balk aan de benen. Het paar werd uiteindelijk zevende.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.