Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse ruiters in de prijzen in jonge paardenrubrieken

Op Tops International Arena komen deze week de jonge springpaarden in actie. De Nederlandse combinaties presteerden vandaag in diverse rubrieken sterk waarbij menig prijs werd weggekaapt. 

Bij de zevenjarigen kwam het beste Nederlandse resultaat op naam van Maikel van Mierlo die zijn Fellow Up naar de tweede plek stuurde. Daarmee bleef hij anderhalve seconde voor op Mischa Everse-van de Kaats met Kerswin van ’t Roosakker. De overwinning kwam in handen van Steven van Meersche met Kyamant van ’t Spieveld.

Rodrigo Giesteira de Almeide was bij de zesjarigen met Lovely v.d. Broekkant de snelste. Het verschil met de nummers twee, Pippa Goddard en Toki II, was minimaal. Siebe Kramer stuurde Gold Digger naar de derde plek, terwijl Niels Kersten met Cardoso 31 naar de vierde plaats galoppeerde.

Strijd tussen Nederland en Groot-Brittannië

Bij de vijfjarigen ging de strijd tussen Nederland en Groot-Brittannië. Harry Bateman voorkwam met Heerdelon dat de overwinning in Nederlandse handen viel. Hij bleef ruim anderhalve seconde voor op Anoek van der Pluijm met Hotspot.

Geert Moerings stuurde Havanna naar het derde prijzengeld. Ook de vierde plek kwam in handen van een Britse combinatie: Pippa Goddard met Hot Bluebird, terwijl Maikel van Mierlo met Comment de top vijf compleet maakte.

Klik hier voor de uitslag bij de zevenjarigen.
Klik hier voor de uitslag bij de zesjarigen.
Klik hier voor de uitslag bij de vijfjarigen. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.