Ga naar hoofdinhoud

Niels Knape bovenaan in 1.45m op Den Goubergh

Niels Knape, hier met BMC Veyron. Foto: Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Niels Knape troefde gisteravond Sanne Thijssen af in de 2* Big Tour op de Summer Days in het paardensportcentrum Den Goubergh in Roosendaal. De stalruiter van Stal Hendrix klopte Thijssen met minder dan een seconde in de barrage van de 1.45m-rubriek. Jonathan Gorden uit Ierland veroverde de derde plek op kleine achterstand.

De zestien barragekandidaten leverden veel strijd in de rubriek die meetelde voor punten op de wereldranglijst. Niels Knape trok met de 10-jarige Berlin-zoon Suarez aan het langste eind. Hij zette 30.61 seconden op de klokken en bleef daarmee Sanne Thijssen met Ulena (v. Baloubet du Rouet) nog geen tel voor (31.35 seconden). De Ier Jonathan Gorden volgde op 3 honderdste met de Westfaler Number One 32 (v. Call Me Number One). Tom Martens en Suus Kuyten waren de laatste twee foutlozen in de barrage, beiden op kinderen van Casall. Martens reed met Callas de vierde tijd en Kuyten werd op Cabachon vijfde.

Dominique Greeve was op Skipio K (v. Taloubet K) de allersnelste. Ze klokte als enige een tijd onder de 30 seconden, maar dat koste wel een balk. De combinatie werd zesde.

Marshall wint Medium Tour

De Nederlanders kwamen in Medium Tour net te kort. De Ier Harry Marshall won met Bordeaux (v. Heartbreaker) het Twee Fasen over 1.40m. Anna-Liza Makkinga zette op Waikiki (v. Lovis Corinth) de tweede tijd neer gevolgd door Kevin Jochems op Quppydam des Horts (v. Quidam de Revel). De tijden van de eerste drie lagen binnen een seconde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.