Ga naar hoofdinhoud

Nieuw concept High Health, High Performance Horse gelanceerd

Logo FEI
Meer dan 120 vertegenwoordigers van verschillende overheden, dierenartsen, hippische sport en race-experts uit het Midden-Oosten, Afrika en de rest van de wereld omarmde vandaag het nieuwe concept ‘High Health, High Performance Horse’ (HHP). Dit gebeurde aan het eind van een driedaagse conferentie voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika in het Meydan Hotel in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

Het doel van de conferentie, georganiseerd door de World Organisation for Animal Health (OIE), was om mogelijkheden te bespreken om bestaande regelgevingen betreffende internationale sportpaarden in lijn te krijgen met de OIE-normen en het HHP-concept.

De conferentie werd gefaciliteerd door de FEI, als onderdeel van de publiek-private samenwerking met de World Organisation for Animal Health (OIE) en de International Federation of Horseracing Authorities (IFHA).

FEI vicepresident en voorzitter van de FEI veterinaire commissie John McEwen, FEI secretaris-generaal Ingmar De Vos en FEI directielid Sjeik Khalid Bin Abdullah Al Khalifa speelden een belangrijke rol bij deze conferentie. Hierbij kwamen onderwerpen aan bod als bioveiligheid, gereguleerde samenwerking, import en export eisen voor internationale sportpaarden en de WEG 2014.

“De hippische sport en industrie groeit wereldwijd enorm,vooral in Azië, Amerika, het Midden-Oosten en Afrika”, aldus FEI voorzitter prinses Haya. “In de hele regio (Midden-Oosten en Afrika), is er enorm geïnvesteerd in faciliteiten voor de paardensport. Dit heeft onder andere werkgelegenheid gecreëerd en een versterking van de plattelandseconomie.”

“Echter, de internationale paardensport zal en kan niet plaatsvinden zonder de tijdelijke invoer van het High Health, High Performance concept. Ik feliciteer en bedank de OIE en de deelnemende lidstaten voor het nemen van de nodige maatregelen en voor het bijeenbrengen van iedereen om een oplossing voor dit zeer reële probleem te vinden. ”

Klik hier voor het volledige persbericht (Engels).

Bron: Horses / FEI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.