Ga naar hoofdinhoud

Nieuw dressuurtalent voor Fie Skarsoe

Archiefbeeld Fie Skarsoe Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De in Denemarken geboren Luxemburgse Fie Skarsoe heeft een nieuw dressuurtalent op stal. De familie Schönhofen, die ook het Lichte Tour-paard Simple Choice (v. Sir Donnerhall) van de amazone bezit, heeft de Hannoveraanse merrie So Dark aangeschaft. Tara Schneider reed de dochter van San Remo op Lichte Tour niveau.

Fie Skarsoe ontdekte de tienjarige So Dark bij Christoph Koschel’s Hof Beckerode in Hagen. Koschel zal ook het paar gaan trainen. Op Eurodressage.com vertelt Koschel: “So Dark is goed onderweg van Prix St.Georges-niveau naar de Grand Prix. Ze heeft bijzonder veel talent voor piaffe en passage en ze heeft hele goede basisgangen. Met zo’n ervaren amazone als Fie zullen ze heel succesvol worden.”

Ook Skarsoe was enthousiast: “Ze heeft een fantastische mentaliteit en houdt van het werk!! Haar sterke kant is dat ze geen zwakte heeft.”

Fie Skarsoe leeft sinds 2006 in Luxemburg en rijdt voor het land sinds 2015. Met de hengst Münchhausen TSF (v. Hohenstein) was Skarsoe lid van het Deense team op het EK in Hagen. In 2015 was de amazone weer een EK, in Aken reed ze voor Luxemburg de KWPN-er One Night Stand (v. Olivi).

Bron Eurodressage.com/Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.