Ga naar hoofdinhoud

Nieuw paard voor Isabelle Tovek

Begin januari verloor Isabelle Tovek  haar Grand Prix U25-paard Weltliebe (Weltjunge x Andiamo). De ruin brak in de wei op meerdere plaatsen zijn been waarna hij moest worden ingeslapen. De jonge Zweedse amazone heeft inmiddels in Sam Donnerhall een opvolger gevonden. De familie Tovek kocht de elfjarige zoon van Samarant uit de stallen van Isabell Werth.

Isabelle Tovek is blij met haar nieuwe aanwinst en vertelde aan Eurodressage haar plannen met Sam Donnerhall. De elfjarige ruin zal eerst in U25-klassen uitgebracht worden en daarna wil de Zweedse de overstap maken naar de Grand Prix.

Anthony Astier

Sam Donnerhal werd als vijfjarige ontdekt de Fransman Anthony Astier, die het paard optrainde tot Grand Prix-niveau met hulp van Helen Langehanenberg. Vorig jaar brak de combinatie door in Frankrijk en liep in september in Saumur de eerste internationale wedstrijd in de Zware Tour.

Verkoop via Werth

Anthony Astier nam Sam Donnerhal eind van het jaar mee voor trainingen bij Isabell Werth. Daar werd besloten het paard te verkopen.

Bron Eurodressage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.