Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe opzet Global Champions Tour

Maikel van der Vleuten en Kisby tijdens de GCT 2015 Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl
Er doen maar liefst 18 teams mee aan het Global Champions League seizoen van 2017. Dat werd gisteren bekend gemaakt op een persconferentie van Jan Tops en Frank McCourt in Valkenswaard. De Global Champions League (GCL) organiseert dit jaar wereldwijd 15 wedstrijden.

In 2016 kwamen nog 12 teams aan de start in de GCL. Tops: “We willen innovatief zijn, en de sport bij een groter publiek onder de aandacht brengen. Dat de interesse van team-eigenaren groeit en dat we nu van 12 naar 18 teams zijn gegaan is fantastisch. Het geeft veel ruiters de kans om deel te nemen aan deze competitie.”

Nieuw format

Het format van de wedstrijden verandert dit jaar. Tops: “Iedere editie zal een soort kampioenschap zijn. Slechts twee ruiters van ieder team hoeven aan de League deel te nemen. Dat maakt dat er minder druk ligt op de paarden en de ruiters. Op ieder evenement zijn drie ruiters aanwezig, maar hoeven er maar twee te worden ingezet. Wel is het mogelijk om van paard te wisselen na de eerste dag. Het is ook mogelijk om een ruiter te wisselen.”

Tops denkt dat de strijd hiermee spannender wordt.

Jonge ruiters

De GCL-competitie biedt volgens Tops kansen aan de komende generatie van talenten. Hij wil  nadrukkelijk inzetten op deelname van jong talent. Tops benadrukte dat ruiters altijd de vrijheid hebben om deel te nemen aan evenementen van hun keuze, ook als er een botsing is met het schema van de Nations Cups.

Van der Vleuten

Maikel van der Vleuten zat in 2016 in het GCL-team Monaco Aces. Hij was positief: “Ik had echt het gevoel dat de ruiters plezier hebben in dit nieuwe format. Mijn prioriteit ligt nu bij het deelnemen aan de GCT en de GCL en bij deelname in de Nations Cup. We zijn vrij om daarin onze eigen keuzes te maken.”

De GCL zal in 2017 onder meer Miami Beach, Londen, Berlijn, Rome, Shanghai, Parijs en Doha aandoen.

Bron: Global Champions Tour /  Paardenkrant/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.