Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe ruiter voor Kitty Kings Persimmon

Kitty King heeft de teugels van de A.E.S-geregistreerde Persimmon overgedragen aan een nieuwe ruiter. De twaalfjarige zoon van Salute T, waarmee King in 2015 vierde werd op het EK, zal voortaan worden gereden door Kings landgenoot Tom McEwen. 

King en Persimmon kwamen voor het laatst internationaal in actie op de eventingwedstrijd in Belton in april vorig jaar. Dat was na het EK in Blair Castle in september 2015 de enige keer dat de ruin uitgebracht werd en het duo eindigde daar op de twintigste plaats.

Jonge paarden

Het EK in 2015 was niet het enige succes van het duo. King en Persimmon eindigden dat jaar ook op de derde plaats op het CIC3* in Belton en de tweede plaats op het CCI3* in Bramham. Ook bij de jonge paarden was de donkerbruine ruin succesvol, in Osberton won hij het Britse kampioenschap voor de jonge eventingpaarden. Bovendien stond King ook op de longlist voor Rio met Persimmon.

McEwen

De eigenaren van Persimmon, Frank and Jane Innes, hadden al eerder een van hun paarden ondergebracht bij McEwen. De zesentwintigjarige Britse ruiter stond met dit paard, Toledo De Kerser, ook op de longlist voor Rio.

 

Bron: Grandprix Replay

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.