Ga naar hoofdinhoud

Nina van Enckevort begint goed aan EK Children

In de eerste kwalificatieronde van het Europees kampioenschap springen voor Children heeft Nina van Enckevort goed gepresteerd. De regerend Nederlands kampioene reed met haar zesjarige ruin Darc du Rona Z in het Ierse Millstreet een foutloos parcours. Dankzij haar snelle tijd staat ze met een dertiende plaats maar net buiten de top tien.

Beau Schuttelaar behaalde met Caretino (v. Singulord Joter) vier strafpunten, net als Madée Schuttenbeld die met Riverman-ruin Bonheur eveneens een springfout noteerde. Beide amazones staan in de middenmoot van het bijna 100-koppige deelnemersveld.

Iris Michels en Lysanne Kruizinga begonnen hun EK wat minder gelukkig en staan met respectievelijk 8 en 20 strafpunten in de lagere regionen van het tussenklassement. De Italiaanse Beatrice Bacchetta en haar merrie Fanthasia wisten de eerste kwalificatieronde winnend af te sluiten.

Donderdag wordt het kampioenschap voor Children vervolgd met de landenwedstrijd en tweede individuele kwalificatie. Woensdag rijden de junioren en young riders hun eerste kwalificatieronde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.