Ga naar hoofdinhoud

Nipte kür-winst voor De Koeyer

Jasmien de Koeyer met Esperanza. Foto: Melanie Brevink-van Dijk / Paardenkrant-Horses.nl
Net als in de individuele proef van gisteren waren Jasmien de Koeyer en de Duitse ruiter Luca Michels in de young riders kür op muziek van vandaag ook weer aan elkaar gewaagd. Zowel De Koeyer als Michels reden een score van 75,725% bij elkaar, maar een hogere totale artistieke score leverde De Koeyer de winst op.

In het zadel van de getalenteerde Desperados-dochter Esperanza liet Jasmien de Koeyer de vijf juryleden een sterk gereden kür zien. De schouderbinnenwaarts naar links en de uitgestrekte draf golden als hoogtepunten en werden zelfs beoordeeld met een negen, maar ook de appuyementen en de serie om de drie waren goed voor hoge cijfers.

Luca Michels

Michels en de Riccione-zoon Rendezvous lieten ook een goede proef zien, waarin vooral het drafgedeelte hoge cijfers opleverde. De stap leverde met zessen het minst hoge cijfer op.

Donkers weer op drie

Esmee Donkers maakte met Zaffier, net als in de individuele proef, de top drie compleet. Donkers stuurde de Painted Black-dochter naar 73,675%. Haar proef werd beoordeeld met een hele reeks 7,5-en. De schouderbinnenwaarts rechts en de series leverden enkele achten op.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.